Allmänlydnad!

Lite bilder från allmänlydnads kursen den 19/5. Ikväll på kursen var det betydligt regningare, men kvällen var jätte lyckad ändå! Och jag tycker att vi hundägare kan känna oss stolta över oss själva och över våra hundar, för trots ett ihärdigt regn så tyckte iallafall jag att en stor sol lyste över oss när alla duktiga vovvar klarade av att gå både upp och ner för gallertrappan vid apoteket!
/Erika Espwall

Bilder från valpkursen, ons 20/5-09

I onsdags tog jag lite bilder på "småvalparna" när de hade kurs.
Lite roligt och se hur stora de blivit på dryga månaden.
Denna kvällen så var det gå fint, ligg och hundens språk som stog på agendan.
Jag är otroligt imponerad över hur snabbt de lär sig och hur duktiga hundarna är.Claw, Plotthund, tränar ligg med husse.


Sigge, Hamiltonstövare, har koll på matte.


Lärare, matte och elev. Alla ser på hunden och hunden ser något annat.Barbro och Yoyo tränar på att gå fint, inga större problem här.Här skulle hundensspråk studeras, blev mycket lek till en början


Sedan nyfikenhet, utforskande och massa viftande på svansen


och sedan skulle marken studeras.


Fler bilder från kurserna och eleverna kommer längre fram.
//Carola

En kväll på klubben!

Ikväll var  det dags för lektion 2 i tävlingslydnad och fortsättnings lydnad! Kameran åkte inte fram förän på slutet, men några hundbilder han det bli i alla fall.  Blev inte så många bilder på mattar och hussar men några av dom stiliga hundarna som var med under kvällen fastnade på bild! Ska försöka ta lite mer bilder nästa gång! Kan ju även passa på att tacka våra duktiga kursledare för trevliga och lärorika kvällar!Jakita


Affe


Fenja


Unni


Selmer


Elvis

Foto: Erika Espwall

Kursbilder

Igår kväll startade en kurs i tävlinslydnad och en i allmänlydnad fortsättning. Bildet på deltagare i de kurserna kommer så smånignom. Dessutom plockades agilityhindren fram och de står nu på grusplanen.

I kväll var det allmänlydnadskurs...


... och Morris har jättebråttom att få börja ;o)Fenja och Maxi tar det lite lugnare...... precis som Raija.Här har Morris bråttom igen för matte ropar på honom.

Fästingar

Hej nu har Jakita fått årets första och min första fästing.

Jag har aldrig sett eller hafr någon förrut, och jag har nog varit gladast om vi inte har behövt ha någon.
Som tur var vi hos vetrinären när vi upptäckte den stora fullsugna elakingen, så hon tog bort den.

Så nu är det dags att kolla upp era hundar, jag trodde att det hade varit så kallt i vinter så alla fästingar hade frusit ihjäl,
men inte...........

Lika roligt...

... är det varje gång när man nått en bit in i en kurs. Hundarna börjar att inte låta sig störas av de andra utan koncentrerar sig mer på sin förare. Och så kommar man till den punkt när det ska göras följa-övning med "lös" hund och hunden följer sin matte/husse, struntar i de andra hundarna och bryr sig bara om sin ledare. Sedan är det dags för inkallning med lite störning och jag ska försöka att muta kvar hunden hos mig med korv, och de ändå väljer att i full fart springa till sin kallande förare, då blir jag helt enkelt skitglad... varje gång. Det är en sån underbar känsla och för mig är det det viktigaste en hund lär sig - att komma när den blir kallad på. Det spelar ingen roll om det är en kontaktsökande border collie eller självständig gråhund så kan den lära sig att komma på inkallning om det sker på rätt sätt, och det är inte ens svårt.

Vill ni också lära er hund att komma när ni ropar? Gå en kurs hos oss ;o)

Vardagslydnadskurs...

... är det i kväll klockan 18:00 som vanligt - trots regnet.

Kan inte någon skriva och berätta om utställningsträningen i går kväll? Om du inte vet hur, så ring mig så berättar jag.

// Maria

RSS 2.0