Tack för idag...

...alla utställare, funktionärer, domare och sekreterare! Detta gör vi om igen om två år.

Resultaten från utställningen kommer om nån dag, men här kommer på begäran i alla fall receptet på soppan som serverades i fiket:

Marias Gulaschsoppa ca 9 liter.

1 kg köttfärs
1 kg morötter
1 kg fast potatis
1 liter passerade eller finkrossade tomater
2 gula lökar
12 köttbuljongtärningar
1 msk salt
1/2-1 msk vitpeppar
1-2 msk paprikapulver
1/2 msk vitlökpulver
1/2 tsk chilipulver
olivolja
(2-3 röda paprika och en purjo i tärningar)

Hacka löken och bryn tillsammans med köttfärsen i olivolja i en 10-liters gryta. Tillsätt salt, kryddor, buljongtärningar, passerade/krossade tomaterna och ca 6 liter vatten. Skala och tärna morötter och potatis och lägg ner i grytan. Koka upp och låt småkoka under lock i ca 2 timmar så blir smaken mustigare, smaka av och tillsätt ev mer kryddor/salt.

Servera med en klick creme fraishe och gott bröd.

Soppan går bra att frysa in, men potatisen och morötter blir lite svampiga då, detta avhjälps om man låter soppan koka några minuter efter upptining.

Smaklig spis :o)  // Maria




UTSTÄLLNING

OBS!

Anmälningstiden har utökats till 14/3.


RSS 2.0